Απονομή ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017
Στον Δρ Αθανάσιο Κουτρούμπα το Βραβείο για το Έργο Ζωής
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 1ης Ιουνίου, στη διάρκεια μιας θαυμάσιας βραδιάς, η Τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, που διοργάνωσε για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY.
 
Στην εκδήλωση, που υλοποιήθηκε κάτω από τα αστέρια του ουρανού της Ραφήνας, παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κατερίνα Ιγγλέζη, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, Βουλευτές, εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος πολιτών.
 
  Οι κύριοι Αντωνόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ Ecocity, ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς
και ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης
 
 
Η Βίκυ Παπαλουκά υποδέχθηκε τους καλεσμένους και κάλεσε τον Δήμαρχο Ραφήνας κ. Ευαγγ. Μπουρνούς, που απηύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την χαρά του για την φιλοξενία του θεσμού στη Ραφήνα.
 
                                                                                        
Η Βίκυ Παπαλουκά και το αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017
  
Συνολικά απονεμήθηκαν 26 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύθηκαν με το αγαλματίδιο που δημιούργησε ο τηνιακός Γλύπτης Ιάκωβος Περράκης. Οι φετινοί βραβευθέντες ανά κατηγορία βράβευσης είναι :
 
OIKOΠOΛIΣ 2017- ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : Δρ. Αθανάσιος Κουτρούμπας για το συνολικό του έργο.
                   
Ο Αν. Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης μαζί με τον βραβευμένο με το ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Έργο Ζωής Δρ. Αθ. Κουτρούμπα
και τον κ. Δημήτρη Φοίτο (ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 Έργο Ζωής)
 
OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ       
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝIKOY ΕΡΓΟΥ: Καθηγητής Παναγιώτης Τσιακάρας για το συνολικό του έργο. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.
ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ: Κωνσταντίνα Δημακοπούλου,για την εργασία: «Αποτίμηση της επίδρασης της μακροχρόνιας έκθεσης σε ατμοσφαιρική ρύπανση σχετιζόμενη με κυκλοφορία οχημάτων στη θνησιμότητα από αναπνευστικά αίτια, με χρήση μοντέλων αναλογικών κινδύνων του Cox και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (ΓΣΠ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ESCAPE.», Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ΕΚΠΑ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΟΜΑΔΑΣ: Στεφανάκης Αλέξανδρος, για την εργασία: «Οικολογική επεξεργασία αγροτο-βιομηχανικών υγρών αποβλήτων με καινοτόμο σύστημα τεχνητού υγροβιότοπου», Πανεπιστήμιο Πατρών.
 
OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ      
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΗ): Ρωμανός Ιωαννίδης, «Η αρχιτεκτονική και το αισθητικό στοιχείο στα φράγματα: Από τα διεθνή παραδείγματα στις προτάσεις για την Ελλάδα», Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Επιβλέπων: καθηγητής Δημήτρης Κουτσογιάννης.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ): Γεώργιος Μητσόπουλος, «Μαθηματική Προσομοίωση Ροής σε Δίοδο Ιχθύων», Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδραυλικής. Επιβλέπων: καθηγητής Α. Ι. Στάμου.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Στέφανος Τσιγδινός, «Φυσικός σχεδιασμός του Υμηττού και ένταξή του στο αστικό περιβάλλον», Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επιβλέπων: καθηγητής Θάνος Βλαστός.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ: Αριστείδης Οικονόμου, «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Δασικών Περιοχών». Επιβλέποντες: καθηγητής Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής Άγγελος Αμδίτης.
 
OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ : Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εργασία «Εκστρατεία πληθοπορισμού καινοτόμων ιδεών για τις δημόσιες συγκοινωνίες-CIPTEC».
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΈΡΓΟ: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για το έργο : «Ένα δένδρο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (Πάρκο Υγείας-Πρασίνο Νοσοκομείο)»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου, για το έργο : «1η Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών εκπαιδευτών»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων Ελλάδας, για το έργο : «ECOTROPHELIA» , Διαγωνισμός στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για οικοκαινοτόμα προϊόντα διατροφής.
 
OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Δήμος Έδεσσας για το έργο: «Ανάπλαση Πλατείας Γρανικού, οδού 18ης Οκτωβρίου και των μεταξύ τους Συνδετήριων Οδών».
ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ: Δήμος Λαρισαίων για το έργο «Βιοκλιματική ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Λάρισας».
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Δήμος Ν.Ιωνίας για το έργο: «Γεωθερμικός Τηλεκλιματισμός για τα κτήρια του Δήμου κλπ-Δημοσίου Ενδιαφέροντος».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ : Δήμος Καλαμάτας, για το έργο: «Βιοκλιματική ανακατασκευή παλαιού νοσοκομείου».
 
OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                                                                   
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Δικτυακός τόπος greenagenda.gr, για τον προσανατολισμό του στο Περιβάλλον.
ΕΝΘΕΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Ένθετο "ΝΗΣΙΔΕΣ" της Εφημερίδας των Συντακτών, για την Θεματολογία του στο Περιβάλλον.
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: Ραδιοφωνικός Σταθμός 98,4, Εκπομπή «Ντάμες Σπαθί», για τις αναφορές και την προσέγγιση σε Περιβαλλοντικά ζητήματα
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: Εκπομπή «Περιβάλλον- κυνήγι, μύθοι & αλήθειες», Ιωάννινα TV-iTV
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Κατερίνα Χριστοφυλλίδου για δημοσιογραφικό έργο αφιερωμένο στο Περιβάλλον.
 
OIKOΠOΛIΣ 2017 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ                                                                    
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ : SaintGeorgeLycabettus
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ, για το έργο «Νέο Βιοκλιματικό κτήριο, 13.500 τ.μ.»
ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ Labs, για το έργο «SAVE PAPER» Επιχείρηση χωρίς εκτυπώσεις.
ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ : LIDLHELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε., για το έργο «Μαραθώνιος Αγάπης και ανακύκλωσης».
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ &ΣΙΑ ΟΕ, για την Ολοκληρωμένη διαχείριση ζωικών υπολειμμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη, με την συνεργασία του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 - ΕΠΑΙΝΟΣ
5η ΕΜΑΚ Ηπείρου & Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, για την διάσωση 20 Άγριων Αλόγων Πίνδου, τον Ιανουάριο 2017.
Την Τελετή συντόνισε και παρουσίασε για πρώτη φορά η Βίκυ Παπαλουκά και την πλαισίωσαν μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ραφήνας, η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου «Δεινοθήριον» και που εμπλούτισαν μουσικά την βραδιά, μαζί με το μουσικό σχήμα του Βαγγέλη Κακουλάκη.
 
Οι νικητές των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017
 
Η πανέμορφη εκδήλωση απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, είχε το συντονισμό και την επιμέλεια του έμπειρου σκηνοθέτη Νίκου Κροντηρά.
Την Φιλοξενία της Εκδήλωσης στη Ραφήνα ανέλαβε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και η ΔΟΠΑΠ ΑΕ. με τη στήριξη του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας.
Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ, ΑUTO ΤΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ReCSR και ECOTEC, csrnews.gr και ecozen.gr.
Υποστήριξαν την Τελετή οι εταιρίες UNI-PHARMA, INTERMEDA.E. και PREMIERCATERING, καθώς και οι Αρωγοί Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ΚΗΠΟΔΟΜΗ
Η Επιτροπή Οργάνωσης του ECOCITY, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν και φέτος στη διοργάνωση των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στηρίζοντας με την εθελοντική τους δράση για μια ακόμη χρονιά τη μεγάλη προσπάθεια για την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη χώρα μας.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν τους διαδικτυακούς τόπους www.oikopolisawards.gr και www.ecocity.gr ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 210-6196757.
 
 
 
            Αθήνα, 2 Ιουνίου 2017   
Πληροφορίες :  Νάσυ Μπάτζιου
τηλ. 210 6196757
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
 Ο τηνιακός μαρμαρογλύπτης Ιάκωβος Περράκης δημιούργησε το
 
αγαλματίδιο για τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017Tο αγαλματίδιο που θα απονεμηθεί σε όσους θα βραβευθούν φέτος στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, είναι από μάρμαρο και δημιουργία του τηνιακού Γλύπτη Ιάκωβου Περράκη.

Το αγαλματίδιο συμβολίζει την ανάγκη του ανθρώπινου σεβασμού στην αειφόρο ανάπτυξη. Η έμπνευσή του πήγασε από το βλαστάρι που αναδύεται από τον καρπό ως εξέλιξη του άνθους ενός φυτού και μιας καλής σποράς.


Ο Ιάκωβος Περράκης που ζει και δημιουργεί στην Ραφήνα, γεννήθηκε στα Υστέρνια της Τήνου το έτος 1954. Μετά το δημοτικό σχολείο, με την βοήθεια του δασκάλου Κωνσταντίνου Καρδαμίτση, μπήκε στην σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου, όπου διακρίθηκε στη ζωγραφική και στη γλυπτική. Με υποτροφία του Πανελλήνιου Ιερού  Ιδρύματος της Ευαγγελίστριας, φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Στην αρχή της επαγγελματικής του καριέρας εργάστηκε με τον Γιάννη Κυραρίνη, πρώτα σαν βοηθός και έπειτα σαν εργοδηγός. Στη συνέχεια δημιούργησε δικό του εργαστήριο, και ασχολήθηκε με την παραγωγή έργων βυζαντινής, λαϊκής και κλασικής τέχνης. Έργα του υπάρχουν στην Ξάνθη, στην Πρώτη Σερρών, στο Βόλο, στη Λάρισα, στην Αθήνα, στην Κρήτη, στα νησιά του Αιγαίου, στο Εμπορικό Κέντρο της Βάρκιζας και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Επίσης, εκτός Ελλάδας, στην Ιταλία, στη Γαλλία και στην Αμερική. Το έτος 1991, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Μαρμαρογλυπτικής της Ιαπωνίας, με μεγάλη επιτυχία.


Ο κύριος Περράκης για την πηγή έμπνευσης στη δημιουργία του Αγαλματιδίου των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, αναφέρει :

«Η ανθρώπινη ύπαρξη ουδέποτε αυτονομείται από την Φύση. Αποτελεί  συστατικό στοιχείο της και η βούληση του ανθρώπου με το έργο του αναδεικνύει ή καταλύει, υιοθετεί ή  αποπέμπει και  προσδιορίζει την  πολιτισμική ύπαρξη των δημιουργημάτων του δια χειρός ή πνεύματος. Η αφθονία καρπών από τη σπορά της «καλής χέρας» και ο βλαστός που αναδύεται γεννά ζωή αειφόρο καθορίζοντας σχέση κυκλική με αποτύπωμα παρεμβατικό, καταστροφικό ή ευεργετικό».


Τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ένας θεσμός που εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, ο οποίος επιβραβεύει την Περιβαλλοντική Ευαισθησία για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους με προσανατολισμό στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Τα βραβεία αναφέρονται σε πέντε τομείς, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι σε Επιστημονικό Εργο και Διπλωματική Εργασία για το Αστικό Περιβάλλον, σε Περιβαλλοντικό Εργο Οργανισμών και Κρατικών Υπηρεσιών, σε Περιβαλλοντικό Εργο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αναφορές για το περιβάλλον από Μέσα Ενημέρωσης και σε Περιβαλλοντικό Εργο Επιχειρήσεων.

Φέτος η Τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 θα φιλοξενηθεί το βράδυ της 1ης Ιουνίου στο Πάρκο Αναψυχής Ραφήνας Πικερμίου, από τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Στηρίζεται από τον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας, τους Χορηγούς Επικοινωνίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ, ΑUTO ΤΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ReCSR και ECOTEC, csrnews.gr και ecozen.gr, τους Υποστηρικτές UNI-PHARMA, INTERMEDA.E. και PREMIERCATERING, καθώς και τους Αρωγούς Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ΚΗΠΟΔΟΜΗ.

Αθήνα, 16 Μαΐου 2017
Πληροφορίες:
τηλ. 210 6196757
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναγγελία Τελετής 2017 ΡαφήναΟ Ι Κ Ο Π Ο Λ Ι Σ   2 0 1 7

ΒΡΑΒΕΙΑ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ


 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Ο Δήμος Ραφήνας θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο
την Τελετή της Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017


Στην Ραφήνα θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση της απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου κ. Μπουρνούς και την οριστικοποίηση της Επιτροπής Οργάνωσης, που επέλεξε το πανέμορφο πευκόφυτο Πάρκο Αναψυχής της Ραφήνας για την Τελετή και συγκεκριμένα το σημείο με τους καταρράκτες, συνδέοντας τον θεσμό με τη δύναμη του Νερού.

Τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Πέμπτης 1η Ιουνίου και κατανέμονται σε έξι (6) τομείς, σε κάθε έναν από τους οποίους περιλαμβάνονται  3 έως 6 κατηγορίες βραβείων. Οι τομείς όπου θα ενταχθούν οι υποψηφιότητες είναι :

·         ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Επιστημονικών Εργασιών

·         ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Διπλωματικών Εργασιών

·         ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Κρατικών Οργανισμών και Υπηρεσιών

·         ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Αυτοδιοίκησης

·         ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Επιχειρήσεων

·         ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Μέσων Ενημέρωσης


Εκτός των παραπάνω θα απονεμηθεί το ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 για Έργο Ζωής, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση της Απονομής, στον άνθρωπο που αφιέρωσε το έργο ή τη ζωή του στην προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.
Κεντρική ιδέα των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι η κάθε ενέργεια που προτείνεται προς βράβευση να έχει στόχο την προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος, να ξεπερνά το καθήκον και να είναι αξιέπαινη ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης.
 


Όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ πραγματοποιείται με την εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας.

Ο θεσμός των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την ανάδειξη και την διάκριση του «ευ πράττειν» για το περιβάλλον, ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης, καθώς και την παρακίνηση για την προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Υποστηρικτές της Τελετής είναι οι εταιρίες UNI-PHARMAκαι INTERMEDA.E.

.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2017   

Παράκληση για τη δημοσίευση

Πληροφορίες: Αλεξάνδρα Λαγοπάτη

τηλ. 210 6196757

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • 1
  • 2

Απονομή ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017

06-06-2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 ...

Το αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017

17-05-2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ    Ο τηνιακός μαρμαρογλύπτης Ιάκωβος Περράκης δημιούργησε το   αγαλματίδιο για τα...

Αναγγελία Τελετής 2017 Ραφήνα

13-04-2017

Ο Ι Κ Ο Π Ο Λ Ι Σ   2 0 1 7 ΒΡΑΒΕΙΑ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ   Δ Ε Λ Τ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • 1
  • 2

Απονομή ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017

06-06-2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 ...

Το αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017

17-05-2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ    Ο τηνιακός μαρμαρογλύπτης Ιάκωβος Περράκης δημιούργησε το   αγαλματίδιο για τα...

Αναγγελία Τελετής 2017 Ραφήνα

13-04-2017

Ο Ι Κ Ο Π Ο Λ Ι Σ   2 0 1 7 ΒΡΑΒΕΙΑ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ   Δ Ε Λ Τ...