ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 • 1
 • 2

Οι νικητές των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018

27-06-2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ...

Η εικαστικός και γεωλόγος Μυρτώ Τραπατσέ…

18-05-2018

Η εικαστικός και γεωλόγος Μυρτώ Τραπατσέλη δημιούργησε το αγαλματίδιο για τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 Tο αγαλματίδιο που θα απονεμηθεί σε όσους...

ΣΤΗ ΜΗΛΟ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ …

07-05-2018

ΣΤΗ ΜΗΛΟ Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ   Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των...

Τα βραβεία

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ απονέμονται σε:

-    Επιχειρήσεις
-    Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
-    Οργανισμούς και Φορείς του Δημοσίου
-    Επιστημονικά Ιδρύματα και Επιστήμονες
-    Διπλωματικές Εργασίες
-    Μέσα Ενημέρωσης και Δημοσιογράφους


Οι υποψηφιότητες επιλέγονται και προτείνονται από ειδικές επιτροπές (μία για κάθε κατηγορία) και υποβάλλονται για αξιολόγηση / βαθμολόγηση. Το ECOCITY υποδέχεται και υποψηφιότητες που έχουν ήδη λάβει μέρος ή και έχουν τιμηθεί σε άλλου αντικειμένου διαγωνισμούς, εφόσον πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ παρουσιάζονται στο κοινό και απονέμονται στους νικητές κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής.
Μετά την απονομή, οι νικητές έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους μέσα από τον δικτυακό τόπο www.oikopolisawards.gr, μετά τη βράβευση και κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων.

H ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Κριτών, που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων. Λαμβάνοντας υπόψη τις υποψηφιότητες, η Επιτροπή μπορεί να επιλέξει κανένα, ένα ή περισσότερους βραβευόμενους (σε περίπτωση ισοψηφίας).

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Οι υποψηφιότητες πρέπει να διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο έμπρακτης περιβαλλοντικής ευαισθησίας, το οποίο να αποδεικνύεται μέσα από την παρουσίαση και τις διάφορες πτυχές του υποβληθέντος υλικού. Ειδικότερα οι υποψηφιότητες θα κριθούν στους ακόλουθους τομείς:

 • Εστίαση σε αντιμετώπιση ή πρόβλεψη για αποφυγή Περιβαλλοντικών προβλημάτων στις πόλεις καθώς και σε ολόκληρη τη χώρα.
 • Διαπίστωση, περιγραφή και ανάδειξη προβλήματος ή προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος, σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο, ανάλογα με την κατηγορία.
 • Αξιοποίηση ερευνητικών δεδομένων ή μεθόδων ή συστημάτων αξιολόγησης του προβλήματος και της δράσης, ανάλογα με την κατηγορία.
 • Προσανατολισμός του έργου ή του υποψηφίου προγράμματος και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με ταυτόχρονη συνυπηρέτηση ή/και αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Αρτιότητα συνεργαζομένων φορέων (επιστημονικών, εθελοντικών κλπ), σε συνδυασμό με τον βαθμό κινητοποίησης τρίτων.
 • Πληρότητα ως προς τον σκοπό και την αποτελεσματικότητα σε σχέση με τους εμπλεκόμενους.
 • Πρωτοτυπία και δημιουργικότητα στην υλοποίηση.
 • Διάρκεια και επαναληπτικότητα.
 • Σημαντικότητα και ιεράρχηση της ανάγκης σε τοπικό ή/και σε εθνικό επίπεδο.